Egy Fesztivál Esküvő forgatókönyve

Egy igazi Fesztivál Esküvő egy formabontó, laza, attrakciókkal teli esemény. Ettől függetlenül nem lehet csak úgy folyni hagyni az eseményeket. Amennyire szabadelvű, legalább annyira komolyan kell venni a tervezést, szervezését. Nézzük is, hogyan néz ki egy fesztivál hangulatú esküvő forgatókönyve.

Kapcsolódó cikkünk: Egy Fesztivál Esküvő (WedFest) hangulata.

A Fesztivál Esküvők esetén is van egy sorrend: érkezés, szállás foglalás, készülődés, ceremónia, vacsora, hajnalig tartó dáridó. Azonban a hagyományos esküvőkkel ellentétben, vannak párhuzamosan futó programok is. Ez azt jelenti, hogy egy időben egyszerre több minden történik.

Egy ilyen dinamikus esküvői forgatókönyvet mi az alábbiak szerint szoktunk csinálni, amit ti is követhettek, de teljesen újra is gondolhatjátok a saját ötleteitek szerint.

 

Ha már Fesztivál Esküvő akkor kezdjük is rögtön a 0. nappal. Ezen a napon (általában pénteken) megérkeztek a pároddal és néhány családtaggal, közeli baráttal. A legutolsó finomítások és módosítások miatt körbe megyünk a helyszínen és a teljes programon. Ez gyakorlatilag a főpróba, amikor már levakarhatatlan lesz a mosoly rólatok.

A 0. nap, a finom ráhangolódás napja, így bejárást követően kezdődhet, akár egy kis közös tűzrakás és bográcsozás, vagy felszolgáljuk főszakácsunk, Ági néni remek vacsoráját. Közben természetesen nincs más téma csak a következő nap. Lassan teljesen átadjátok magatokat a holnapnak. Jön az utolsó szépítő alvás a nagy-nap előtt.

 

Másnap egy kiadós reggeli után, Te és a párod külön váltok. Megkezdődik a készülődés. Az ablakból látjátok, ahogy érkeznek a vendégek, csodálják a díszítést, a színeket. Nézik a program táblát kezdik felvenni a hangulatot. Egyre többen érkeznek, miközben Ti a pillangókkal viaskodtok a gyomrotokban, akár az első randin. A vendégség felfedezi a helyszínt régi ismerősök találnak egymásra és új ismeretségek köttetnek. Érzik, hogy itt ma valami extra készül, nem egy hagyományos esküvő. Néhány falat és hűsítő oldja a hangulatot. Szól a zene, zajlanak a programok. Pár pohár bor, egy - egy korsó sör, no meg természetesen a világ legjobb fej nagybácsijának pálinkája színesítik a hangulatot.

Hogy mik lesznek a programok? Leginkább rajtatok múlik, de íme néhány ötlet:

  • Az érkezéskor néhányan a többiekétől eltérő karszalagot kapnak, egy kártyával, 1-2 névvel, hogy keressék meg a kártyán szereplő embereket és estére, találjanak ki közösen egy mini produkciót nektek. A produkciókat időzíthetitek a vacsora utánra, hogy meglegyen bemelegítés az esti banzájra.
  • Mások (akár csapatokban) részt vesznek egy vetélkedőn, amin rólatok szóló kérdések vannak. A győztes(ek) nyereménye, hogy a ceremónia után ők fényképezkedhetnek veletek először és a legjobb képet egy egyedi keretben elkészíttetitek neki(k). De bármi más is lehet a nyeremény, akár egy vicces feladat is. Engedjétek el a fantáziátokat.
  • Gyerekek szinte mindig érkeznek az esküvőkre. Ők nyilván nehezebben találják a helyüket a felnőttek között. A szülők szeretnék jól érezni magukat, Ti is szeretnétek, hogy a szüleik jólérezzék magukat😊. Így a csemetéknek is kell valami izgi program, mondjuk egy társasjáték, kézműveskedés, ugrálóvár (bár utóbbit egy-két örök gyerek felnőtt is biztosan igénybe fogja venni😊) Vagy akár csobbanhatnak is a medencében animátoraink felügyelete alatt.
  • Lehet csocsó-, billiárd-, darts bajnokság, de amit csak szeretnétek. 

Ebből a felsorolásból is érezhető, hogy egyszerre mi minden történik. Ugye, mennyivel izgalmasabb, mint egy szokásos esküvőnél, ahol a ceremónia előtt csak várakoznak és “klikkesednek” az emberek. Itt pezsgés van!

 

Ideje kicsit vissza is térni a hagyományokhoz, felkészülni a nap fénypontjára. Negyedórával a szertartás előtt már mindenki a templomban van, vagy elfoglalta a helyét a szabadtéri kápolna előtt. Bevonul a vőlegény és mindenki már csak a menyasszonyra vár. Kezdetét veszi a szertartás, hogy két élet egyként folytassa útját míg világ a világ. 

Lassan véget ér a ceremónia, az örömszülők és a meghatódott vendégek, letörlik könnyeiket. Jöhetnek a közös képek, majd Ti elindulhattok a privát fotózásra, vendégeitek vissza a sörcsapokhoz. 

Vérteslovas nem csak azért érdekes, mert hibrid helyszín, amiről az előző cikkünkbe írtunk, tehát kültéri és beltéri lehetőséget is nyújt, több funkcióval, programmal, hanem mert a bejárattól 200 méterre található egy templom és a fotózáshoz alkalmas kertek, mezők, fás területek, ha szeretnétek lovak, és egy kis tavacska is.

Fesztivál esküvő - kültéri kápolna

Ti még újdonsült házaspárként életetek első képeit készítitek, mikor a vendégek visszatérnek a szállásra és várnak…
Dehogy várnak, hiszen ez egy Fesztivál Esküvő! Kicsit felfrissítik magukat, a hölgyek rendbe teszik a sminkjüket és folytatódik a buli. A “nagy színpadon” már felkészült a Dj vagy a zenekar. Új programok és meglepetések várják az embereket és mire visszaértek a fotózásból, egy olyan csapattal találjátok szemben magatokat, akik mintha 1.000 éve ismernék egymást. Tiszta öröm, és boldogság! 
😊

A nők nem tudják eléggé dicsérni a menyasszony ruháját, a ceremóniát és a díszítést, a férfiak még mindig arról beszélnek, hogy hogyan lehet ekkora mázlista a vőlegény.

Amikor ti megérkeztek és megrohan titeket a tömeg, mindenki még több képet akar, pár jó szót szólni és ámulatukkal elárasztani, hogy eszméletlen a szervezésetek. Pezsgés és lazaság vesz körbe Titeket. Most készülnek a legjobb hangulatképek.

 

Néhány óra elteltével megkezdődik a vacsora, az örömszülők és a barátok elmondják köszöntőjüket, jókívánságaikat. A vacsora utáni csendet megtöri egy vetítés a mai napig vezető utatokról, a legjobb képeitek és videóitok legszebb pillanataitokról. Hogy feléledjenek az emberek a kis csapatok előadják mini produkcióikat és ezzel beindul a buli.

Újra a fesztivál hangulat válik uralkodóvá. Egy sátorban szólnak a legnagyobb retro slágerek, máshol a mulatós, harmadik helyen a legújabb csapatós zenék. Kis pihenőre ott a “klub helység” biliárddal, darts-al. Kint a kertben pedig a beszélgetéseket és romantikát segítő színek, világítás és zene.

Ki tudja meddig tart a szórakozás, biztos, hogy vannak, akiket elér a napfelkelte, de nem számít, egyszerűen jól érzik magukat. 

Vasárnap reggel, egyeseknek inkább délelőtt 😊, lassan előbújnak a mosolygós arcok. Még egy közös reggeli. Jöhetnek a második körös “első kívánságok”, talán egy záró medencés party és frissítő napozás. Ráértek indulni, mindenkivel tudtok még beszélgetni. Igazából nem nagyon akar elindulni senki sem, a tegnapi élmény áradat visszatart mindenkit… Lesz miről beszélni a héten, hónapban, évben! 😊

Nagy szeretettel várunk Titeket a Vérteslovas Parkban egy esküvői helyszínbejárásra, melyet most a vírushelyzetre tekintettel, akár online is megtehettek!

Kérlek töltsétek ki az alábbi jelentkezési űrlapot és kollégánk keresni fog az időpont egyeztetéssel kapcsolatban!
Addig is jó készülődést.
Ígérem a Vérteslovas Parkban remekül fogjátok érezni magatokat!

Mi várunk Titeket nagy szeretettel!

 

Címkék

Hozzászólások