A félrecsúszott jegygyűrű - 1. rész

Szilvi ragyog a boldogságtól.

Ádám, a szerelme a születésnapján elhívta egy romantikus vacsorára. Az est egy klasszikus meghitt szülinapi vacsoraként indult, de váratlan meglepetéssel végződött.

A desszert után megjelent a pincér két pohár pezsgővel, amit nem is rendeltek.

Szilvinek ez fel is tűnt, de nyilván Ádám meglepetése ez is. ,

Belekortyolt a pohárba, majd hirtelen úgy érezte, hogy menten megfullad. Ádám a vacsora előtt megkérte a pincért, hogy rejtse el a poharába a jegygyűrűt, amit már hetekkel azelőtt megvásárolt. Szeretett volna nagy meglepetést okozni Szilvinek, de arra álmában sem gondolt, hogy majdnem katasztrófával végződik a lánykérés. Gyorsan odarohant hozzá, hirtelen felindulásból lenyúlt a torkára, hogy kihúzta fuldokló párja torkából a csillogó gyűrűt.

Szilvi nem tudta, hogy sírjon vagy nevessen.

Véletlenül sem volt vicces, ahogy a levegőért kapkodott, de amikor meglátta a kis köves gyűrűt, már az örömkönnyek csordogáltak az arcán. Csak összeborultak megkönnyebbülésükben és szavak nélkül ott, azon a fura estén, elkezdődött az új életük első napja.

Visszaszámlálás: 12 (+) hónappal a Nagy Nap előtt

Másnap Szilvi a munka után azonnal belevetette magát az esküvőszervezés teendőinek felgöngyölítésébe.

Szerencsére a jó szervezőképességét anyukájától örökölte, és nagyon gyorsan felismerte, hogy feladat- és ellenőrzőlistát kell írnia, hogy el ne ússzon a teendőkkel. Ádám aznap túlórázott, így még összedobott egy laza vacsorát, hogy legyen mivel kompenzálnia majd azt a sokkot, amit szerelme kap, ha meglátja a táblázatot, amit készített.

- Szia drágám! Milyen napod volt?

- Szia édes! Szerencsére gyorsan eltelt a munka, és rohantam haza a netet böngészni az esküvőszervezés miatt.

- Ezt jó gyorsan elkezdted. Nem túl korai ez még?

- Nézz csak oda a falra! Készítettem egy feladatlistát határidőkkel.

- Te jó ég! Ezt komolyan gondolod?

Ádám majdnem kiejtette a sörös dobozt a kezéből, amit kinyitott magának. Sejtette, hogy az esküvőszervezés bonyolultabb lesz, mint egy nyaralásé, de ez a rengeteg feladat lesokkolta. Perceken át csak ült, és a fejéből kinézve lassan kortyolgatta a kesernyés nedűt. Szilvi vette a lapot és azonnal kézbe vette az irányítást.

- Csak semmi pánik Ádám! Azért készítettem ezt a táblázatot, hogy minden flottul menjen. Így nem fogunk kapkodni, hanem lépésről-lépésre tudunk haladni. Mivel megbeszéltük, hogy nyáron akarunk esküdni, lebontottam egy évre a teendőket. Nyugi. Sima ügy lesz.

eskuvo verteslovas

Mennyi pénzünk van az esküvőre?

- Rendben. Ahogy látom, először is az anyagiakat kell átbeszélnünk. Nekem van félretett pénzem, és apám is mondta, hogy beszállnak a kiadásokba.

- Nekem is van megtakarításom és anyuék is pedzegették már, hogy ha megkérnéd a kezem, számíthatunk rájuk is.

- Akkor meghívhatnánk a szülőket egy vacsorára, ott bejelentjük, hogy lagzi lesz és átbeszélhetjük, ki mennyivel tud beszállni, és ki mit fizet majd.

A vacsora jól sikerült, az anyukák sírtak, az apák sorra koccintották poharukat. És ha már így együtt voltak, átbeszélték az első fontos lépéseket.

Hol fogjuk megtartani az esküvőt?

Szilvi édesapja rögtön a lényegre tért. Mivel mindkét család vidéken él a rokonokat is beleszámítva, elvetették a fővárosi esküvő lehetőségét. Egy olyan helyet álmodtak meg, ahol mindenki otthonosan érezheti magát. Ahol egy magyaros vacsora után hajnalig rophatják a táncot.

Tehát marad a vidék.

Aztán azzal is számolniuk kell, hogy hogyan tudják elszállásolni az ország különböző területeiről érkező vendégeket. Egy olyan hely lenne ideális számukra, ahol kipihenhetik a lagzi fáradalmait.

Az sem lenne hátrány, ha a rendezvényhelyszín tudna segíteni a dekoráció, a zenészek, és szertartásvezetők ajánlásában. Mivel mindkét család ragaszkodik az egyházi esküvőhöz, egy olyan helységet és rendezvényhelyszínt kell találniuk, ahol ez sem jelent problémát.

Szilvi jó szokásához híven jegyzetelt, majd végül egy A4-es papírra írta fel a havi feladatlistát.

1/ Minimum három opcionális dátum kitűzése.

2/Lehetséges helyszínek keresése az Interneten.

3/ Árajánlatkérés 50-100 főre vacsorára és szállásra.

4/ Általános árajánlatkérés dekorációra, szertartásvezetőre, zenészekre.

5/ A három legszimpatikusabb és árban megfelelő helyszín felkeresése.

6/ Az árak és a helyek ismeretében meghatározni a létszámot, és vendéglistát írni.

7/ Felosztani a családok között, ki mit fizet majd.

Ádám azért megkönnyebbült, hogy Szilvi kapásból felvállalta a kutatómunkát, de azért bólogatott mindenre, ahogyan egy rendes férjjelöltnek illik. Megbeszélték, hogy két hét múlva újra összeül a kupaktanács, és kiválasszák azokat a helyszíneket, ahová érdemes lesz elmenniük. A vacsora végén Szilvi édesapja magasba emelte a poharát, mondott egy köszöntőt, majd hozzáfűzte.

- Kislányom, a jegygyűrűt azért az ujjadon hord, ne a kristálypohárban tárold.

Szerző: Hadarik Rita

Hozzászólások